Onsdags Yoga i Hedalen fra 22.mai!

På Kroken i Brunbakklivegen 1

Yoga

Yoga handler om å komme nedpå, for å komme i bedre kontakt med vår egen kropp og bli litt mykere, puste dypere og gi slipp på spenninger. Det handler ikke om ambisjon eller mål annet enn å få litt mere balanse mellom kropp, sinn og sjel. Man kan si at det er et disiplinert system for fysisk og åndelig trening.

“Det er ikke noe man skal forstå, man må selv prøve og erfare.”

Når vi blir mere bevisst på kroppen og tankene kan vi lettere gi slipp på stress og ubehag, dermed får man mer energi, klarhet og livsglede. Det inneholder enkle kroppsøvelser – behagelig bøy og strekk. Bevegelsene utføres rolig, uten anstrengelse i samklang med pusten.

Det finnes mye forskning og målbare resultater ved å praktisere Yoga og Meditasjon, bl.a kan det forbedre søvn, senke blodtrykket, redusere stressnivå og bedre pusten.

Utøvelsen av yoga er tro-, verdi- og livssynsnøytral.

PASSER YOGA FOR MEG?

Nei, yoga er ikke noe for meg… tenker du kanskje? Min kropp passer ikke til å gjøre yoga, jeg har vonde knær og er altfor stiv i ryggen og hofta til slikt. Og dessuten så har jeg ikke tid til flere aktiviteter på min ukeplan…

Mange har nok noen ideer om hva yoga er før de selv har prøvd det. Kanskje forbinder vi yoga med perfekte kropper som bøyes i omtrent umulige stillinger. Yoga er egentlig ingen aktivitet, det er en pause fra alle aktiviteter, et pusterom hvor du har en mulighet til å stoppe opp litt, og kjenne etter litt dypere hvordan kropp og sjel egentlig har det.

“Når vi blir mere bevisst på kroppen og tankene er det lettere å gi slipp på stress og ubehag, dermed får man mer energi, klarhet og livsglede.”

Alle mennesker ønsker å slappe av, finne ro og harmoni, føle glede og tilfredshet, men veldig få søker etter dette bevisst. Yoga kan hjelpe deg til å bli mere bevisst og oppmerksom, og lære å kjenne deg selv og lytte til kroppens signaler.

Du kan komme og være akkurat slik du er uavhengig av kropp og alder, nettopp fordi man jobber med den fysikk og kropp man har.

HVA KREVES DET FOR Å DELTA PÅ YOGA KURS?

Det kreves ingen forkunnskaper eller en spesiell type kropp. Det kan være en fordel om du selv har et ønske og føler et behov for å ta litt bedre vare på deg selv og din egen kropp.

Yoga skal ikke gjøre vondt og er ingen konkurranse, det handler ikke om å være flink eller mykest mulig, men om å bli bedre kjent med deg selv og din egen kropp, og akseptere den slik som den er og respektere dens begrensninger og muligheter.

Et yogakurs vil inneholde enkle fysiske øvelser, pusteøvelser, balanseøvelser, meditasjon og avspenning. De fysiske stillingene kan hjelpe deg med å løse opp spenninger i kroppen. Gjennom pusteøvelsene vil du med enkle grep lære å utvikle en roligere og dypere pust.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close