Massasje

Slik virker Massasje

Massasje er ikke bare deilig, det har mange helsefordeler også.
Det er flere grunner til at massasje har vært brukt i behandlinger gjennom tusenvis av år. I vår kultur begynner vi først nå å forstå nå hvilken enorm virkning massasje har på helsen vår – både den kroppslige og den mentale.

Gamle helsetradisjoner kombineres i dag med nye teknikker og utallige undersøkelser og forskningsrapporter viser at det virkelig er verdt å unne seg litt pleie i den ellers så stressfylte hverdagen.

Å få massasje er både avslappede og forfriskende. Når kroppen løser opp spenninger er det som en vekt løftes og man får økt følelse av letthet og velvære.

Massasjen virker inn på hele kroppen og bidrar til at den generelt sett fungerer bedre. Men like viktig er det at massasje har en positiv effekt på selvfølelsen og kan løse opp emosjonelle blokkeringer og øke vår mentale klarhet.

Effekten av massasje

Musklene blir mer smidigere og mer elastiske.
Musklenes næringsinntak økes.
Tilheling av sliten eller skadet muskulatur går raskere og fibrosedannelsen minsker.
Massasje påvirker det autonome nervesystemet som reflektorisk øker blodsirkulasjonen.
Ved massasje frigjøres oxytocin som er hormonet for ro og velvære. Oxytocin har flere gunstige virkninger som bl.a senker angstnivået, høyner smerteterskelen, forbedrer funksjonene i immunforsvaret, senker blodtrykket, øker næringsopptaket, virker positivt på våre evner til problemløsning, økt kreativitet og bedrer sårtilhelingsprosessen.

Sagt på en annen måte:

Blodsirkulasjonen øker, temperaturen i muskelen øker og innholdet av stresshormoner synker. Avgiftsstoffene transporteres vekk, massasjen renser huden ved å tømme talgkjertlene. Den fremmer blod- og lymfesirkulasjonen og øker stoffskiftet i muskler og hud. Den stimulerer huden og øker dens elastisitet.
Den virker psykisk fordi nerveender stimuleres og virker både oppkvikkende og beroligende.

Advertisements
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close